Caprioara flambata
PrinteazaCaprioara flambata din: snitele de caprioara, ulei, rozmarin, kiwi, unt, nuca, sare, piper, coniac.
- 4 şniţele de căprioară (a 150 g)
- 2 linguri de ulei de sâmburi de struguri
- 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat
- 2 kiwi
- 1 lingură de unt
- 4 miezuri de nucă
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de piper
- 2 linguri de coniac
Mod de preparare:
Se curăţă şniţelele de căprioară de piele şi de tendoane şi se ung cu ulei de sâmburi de struguri. Peste carne se presară rozmarinul. Se aşează apoi şniţelele unele peste altele, se împachetează în folie şi se lasă la marinat în frigider circa 2 ore.
Se curăţă de coajă fructele de kiwi şi se taie felii. Se topeşte într-o tigaie untul, în care se încing apoi scurt feliile de kiwi. Se toacă nuca. Se încinge o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele de căprioară circa 3 minute pe fiecare parte. Se condimentează cu sare şi piper şi se aranjează pe farfurii. Peste şniţele se distribuie feliile de kiwi şi bucăţelele de nucă.
Coniacul se toarnă într-un polonic, se încinge peste o flacără, apoi se toarnă imediat peste şniţele şi se aprinde. Se lasă flacăra să se stingă, după care şniţelele se servesc cu garnitură de cartofi ducesă (pommes duchesse).
Pofta buna!