Caprioara in sos dulce-picant

Printeaza

Caprioara in sos dulce-picant din: carne de caprioara, otet, vin rosu, mustar, ulei, piper, nucsoara, anason, sare, cardamom, sfecla, ceapa.

Ingrediente:Caprioara_in_sos_dulce_picant

  • 600 g carne de căprioară
  • 3-4 linguri oţet de zmeură
  • 4-5 linguri vin roşu
  • 1 linguriţă muştar chinezesc picant
  • 5-6 linguri ulei de susan
  • sare
  • piper
  • praf de nucşoară, de anason şi de cardamom
  • 300 g felii de sfeclă roşie din conservă
  • 200 g cepe roşii

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în cuburi mai mici, dacă e nevoie. Se amestecă oţetul cu vinul roşu, cu muştarul, cu uleiul şi cu condimentele, se toarnă peste carne şi se lasă cca 10-15 minute la marinat.

Se încinge wokul şi se prăjeşte carnea împreună cu marinada cca 10-15 minute, amestecând continuu. Se pune sfecla roşie într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se curăţă ceapa şi se taie rondele.

Sfecla şi ceapa se adaugă în wok cu 5 minute înainte de încheierea timpului de prăjire. Carnea se aşază în farfurii împreună cu orezul sălbatic şi se serveşte.

Caprioara in sos dulce-picant

Caprioara_in_sos_dulce_picant

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.