Caprioara in sos dulce-picant
PrinteazaCaprioara in sos dulce-picant din: carne de caprioara, otet, vin rosu, mustar, ulei, piper, nucsoara, anason, sare, cardamom, sfecla, ceapa.
- 600 g carne de căprioară
- 3-4 linguri oţet de zmeură
- 4-5 linguri vin roşu
- 1 linguriţă muştar chinezesc picant
- 5-6 linguri ulei de susan
- sare
- piper
- praf de nucşoară, de anason şi de cardamom
- 300 g felii de sfeclă roşie din conservă
- 200 g cepe roşii
Mod de preparare:
Se taie carnea în cuburi mai mici, dacă e nevoie. Se amestecă oţetul cu vinul roşu, cu muştarul, cu uleiul şi cu condimentele, se toarnă peste carne şi se lasă cca 10-15 minute la marinat.
Se încinge wokul şi se prăjeşte carnea împreună cu marinada cca 10-15 minute, amestecând continuu. Se pune sfecla roşie într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se curăţă ceapa şi se taie rondele.
Sfecla şi ceapa se adaugă în wok cu 5 minute înainte de încheierea timpului de prăjire. Carnea se aşază în farfurii împreună cu orezul sălbatic şi se serveşte.
Caprioara in sos dulce-picant
Pofta buna!