Capsuni cu sos de ciocolata si curmale
PrinteazaCapsuni cu sos de ciocolata si curmale din: curmale, praf de cacao, ulei de nucă de cocos, apa, capsuni.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de curmale
- 1/2 ceaşcă de praf de cacao
- 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 1 ceaşcă de apă – sau mai multă, după nevoie
- 1 cană de căpşuni proaspete
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul de ciocolată, mai întâi încălziţi într-un vas cu apă caldă uleiul de nucă de cocos până devine lichid.
Intr-un mixer, amestecaţi toate ingredientele, cu excepţia căpşunilor, până se omogenizează. Poate fi necesar să mai adăugaţi puţină apă. Turnaţi sosul de ciocolată intr-un vas.
Infigeţi câte o scobitoare pe lângă coada fiecărei căpşuni şi înmuiaţi fructul în sosul de ciocolată, astfel încât să se acopere cu ciocolată cele două treimi de jos ale căpşunii, lăsând liberă treimea de sus şi coada.
Aranjaţi căpşunile pe o farfurie şi puneţi-le la congelat timp de o oră, până când sosul de ciocolată se întăreşte. Apoi, depozitaţi-le într-un container închis ermetic, la frigider.
Pofta buna!