Capsuni marinate in crema de rubarba
PrinteazaCapsuni marinate in crema de rubarba din: căpşuni, zahar, zeama de lamaie, lichior de portocale, tulpină de rubarbă, gem de struguri, coajă de lămâie, oua.
Ingrediente:
- 200 g căpşuni
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură lichior de portocale
- 300 g tulpină de rubarbă
- 50 g gem de struguri
- puţină coajă de lămâie rasă
- 3 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Speli căpşunile, apoi le tai în jumătăţi. Presari peste ele 2 linguri zahăr, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi cu lichiorul de portocale, apoi le laşi acoperite cu un capac, pentru 30 de minute.
Tulpina de rubarbă o cureţi şi o tai bucăţele. Le pui într-un vas, torni puţină apă, restul de zahăr şi coaja de lămâie şi le laşi la fiert, până se frăgezesc bucăţile de rubarbă.
După fierbere, amesteci rubarba cu gemul de struguri şi le mixezi împreună.
Gălbenuşurile bătute cu telul le adaugi în pasta de fructe, apoi le fierbi la foc mic, pentru 2-3 minute, până obţii o cremă consistentă.
Piureul de rubarbă îl pui în boluri. adânci şi acoperi cu căpşunile marinate. Serveşti preparatul rece.
Pofta buna!