Capsuni marinate in otet balsamic

Printeaza

Capsuni marinate in otet balsamic din: căpşuni, zahăr, otet balsamic, păstaie de vanilie, brânză mascarpone, frunze proaspete de mentă sau busuioc.

Capsuni_marinate_in_otet_balsamic

Ingrediente:

  • 2-3 caserole mari cu căpşuni
  • 5 linguri de zahăr, după gust
  • 10 linguri de otet balsamic
  • 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime şi cu seminţele scoase
  • 400 g brânză mascarpone
  • 4-5 frunze proaspete de mentă sau busuioc, tocate fin

Mod de preparare:

Atunci când faceţi rost de căpşuni cu adevărat aromate şi zemoase (exact aşa cum ar trebui să fie), îndepărtaţi-le codiţele, puneţi toate fructele într-un bol şi presăraţi deasu­pra cu generozitate zahăr, apoi turnaţi oţet balsamic.

Amestecaţi bine şi lăsaţi la marinat până la 2 ore. Introduceţi apoi seminţele de vanilie în brânza mascarpone şi îndulciţi compoziţia, după gust, cu puţin zahăr. Nu uitaţi că puteţi folosi batonul de vanilie rămas pentru a parfuma un borcan mic cu zahăr.

In final, aşezaţi o grămăjoară consistentă de mascarpone pe o farfurie şi acoperiţi-o din abundenţă cu căpşuni împreună cu aromatul sos balsamic rezultat. Cu puţină mentă sau busuioc presărat deasupra, veţi obţine o aromă proaspătă.

Capsuni marinate in otet balsamic

Capsuni_marinate_in_otet_balsamic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.