Capsuni marinate in otet balsamic
PrinteazaCapsuni marinate in otet balsamic din: căpşuni, zahăr, otet balsamic, păstaie de vanilie, brânză mascarpone, frunze proaspete de mentă sau busuioc.
Ingrediente:
- 2-3 caserole mari cu căpşuni
- 5 linguri de zahăr, după gust
- 10 linguri de otet balsamic
- 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime şi cu seminţele scoase
- 400 g brânză mascarpone
- 4-5 frunze proaspete de mentă sau busuioc, tocate fin
Mod de preparare:
Atunci când faceţi rost de căpşuni cu adevărat aromate şi zemoase (exact aşa cum ar trebui să fie), îndepărtaţi-le codiţele, puneţi toate fructele într-un bol şi presăraţi deasupra cu generozitate zahăr, apoi turnaţi oţet balsamic.
Amestecaţi bine şi lăsaţi la marinat până la 2 ore. Introduceţi apoi seminţele de vanilie în brânza mascarpone şi îndulciţi compoziţia, după gust, cu puţin zahăr. Nu uitaţi că puteţi folosi batonul de vanilie rămas pentru a parfuma un borcan mic cu zahăr.
In final, aşezaţi o grămăjoară consistentă de mascarpone pe o farfurie şi acoperiţi-o din abundenţă cu căpşuni împreună cu aromatul sos balsamic rezultat. Cu puţină mentă sau busuioc presărat deasupra, veţi obţine o aromă proaspătă.
Capsuni marinate in otet balsamic
Pofta buna!