Capsuni cu sos de ciocolata si sirop de artar
PrinteazaCapsuni cu sos de ciocolata si sirop de artar din: praf de cacao, praf de roşcovă, ulei de nucă de cocos, sirop de arţar sau nectar de agave, vanilie, sare, capsuni.
Ingreidente:
- 3/4 ceaşcă de praf de cacao
- 2 linguri de praf de roşcovă
- 3/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 2 linguri de sirop de arţar sau nectar de agave
- 1 linguriţă de vanilie
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 cană de căpşuni
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul de ciocolată, mai întâi încălziţi uleiul de nucă de cocos până se lichefiază.
Intr-un mixer, amestecaţi laolaltă toate ingredientele cu excepţia căpşunilor, până se omogenizează.
Poate fi nevoie să mai adăugaţi o lingură de apă, pentru a ajuta ingredientele să se amestece mai bine.
Turnaţi sosul de ciocolată într-un vas. înfigeţi câte o scobitoare pe lângă coada fiecărei căpşuni şi înmuiaţi fructul în sosul de ciocolată, astfel încât să se acopere cu ciocolată cele două treimi de jos ale căpşunii, lăsând liberă treimea de sus şi coada.
Aranjaţi căpşunile pe o farfurie şi puneţi-le la congelat timp de două ore, până când sdSul de ciocolată se întăreşte. Apoi, depozitaţi-le într-un vas închis ermetic, la frigider.
Pofta buna!