Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic

Printeaza

Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspicUnele preparate, ca: pateul de ficat, musul de şuncă sau salata pot fi servite sub diferite forme, glasîndu-le cu aspic.

Se alege forma dorită, se pune într-un vas cu gheaţă fărîmiţată mărunt şi se lasă să se răcească bine. După ce s-a răcit, se toarnă în ea aspicul, răcit la rîndul lui, şi se învîrteşte forma în vasul cu gheaţă, pînă cînd aspicul se prinde uniform pe pereţii ei.

Această operaţie se face numai la rece şi este mai uşoară în special iarna. După ce forma s-a îmbrăcat în mod egal şi pe întreaga ei suprafaţă cu aspic, se poate decora după plăcere.

Tot ceea ce se întrebuin­ţează la decor trebuie uns în prealabil cu aspic lichid şi numai după aceea aplicat pe aspicul de pe pereţii formei, aranjind diferite modele şi decoruri.

După ce s-a răcit decorul, se umple forma cu salată sau cu pateu de ficat şi se lasă din n,ou să se răcească.

Pentru a putea scoate uşor conţinutul, se introduce forma repede în apă fierbinte şi se răstoarnă pe o farfurie sau pe un platou.

Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic

Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.