Capucino cu ciocolata, cafea si whisky
PrinteazaO reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso, ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana si unt.
- 250 ml cafea espresso calda
- 200 g ciocolata neagra
- 6 linguri whisky (pur malt, de preferinta)
- 1 lingurita coaja de portocala, rasa marunt
- 2 oua
- 70 g zahar pudra
- 100 g zahar pudra
- 200 ml smantana lichida, foarte rece
- 20 g unt
Mod de preparare:
Prepararea sorbetului: Dizolvaţi zahărul pudră în cafeaua caldă, adăugaţi coaja de portocală şi whisky-ul şi amestecaţi. Lăsaţi să se răcească, turnaţi amestecul într-o formă şi puneţi în congelator, în primele 2 h, amestecaţi la fiecare 30 min.
Lăsaţi forma în congelator încă 4 h cel puţin (puteţi realiza această operaţie şi în ajun).
Nu uitaţi să râcâiţi amestecul din când în când, cu dinţii unei fur culiţe, pentru a obţine aspectul zgrunţuros. Topiţi laolaltă ciocolata ruptă în bucăţi şi untul, apoi omogenizaţi amestecul cu un tel. Spargeţi ouăle şi separaţi albuşul de gălbenuş.
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi încor- poraţi-le în ciocolata răcită, amestecând îndelung. Bateţi albuşurile spumă şi smântână, separat, până obţineţi frişca.
Amestecaţi cu grijă albuşurile cu 2/3 din frişcă (păstraţi restul pentru decor) şi crema de ciocolată, folosin- du-vă de o spatulă elastică. Puneţi acest capucino în pahare şi daţi la rece pentru cel puţin 2 h.
Pentru a servi, puneţi peste capucino sorbet şi câte un moţ de frişcă. Decoraţi, eventual, cu cereale trase în ciocolată.
Capucino cu ciocolata, cafea si whisky
Pofta buna!