Caracatita coapta cu usturoi
PrinteazaO reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel, usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper.
- 1,5 kg de caracatita
- 1 bulb intreg de usturoi
- 1 lamaie rasa (cu tot cu suc)
- ardei iute
- 3 linguri de patrunjel
- 4 linguri ulei de masline
- 4 cartofi mari
pentru sosul de pesto:
- 30 g patrunjel
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 40 g parmezan ras
- 30 g alune
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare:
Luaţi un vas mare, turnaţi 4 linguri de ulei de măsline, usturoiul mărunţit, ardeiul iute şi pătrunjelul, amestecaţi şi turnaţi zeama de la o lămâie. Lăsaţi câteva minute şi adăugaţi caracatiţa. Lăsaţi să fiarbă o oră, până ce devine moale.
Atunci când este gata (încercaţi cu furculiţa tentaculele), curăţaţi-o de carnea grasă dintre tentacule şi tăiaţi-oîn bucăţi mici. Intre timp, fierbeţi cartofii şi stropiţi-i cu ulei de măsline.
Sosul de pesto (zdrobiţi ingredientele şi amestecaţile bine) se adaugă lafinal. Sucul de lămâieîl puteţi folosi pentru o condimentare pe gustu dumneavoastră.
Caracatita coapta cu usturoi
Pofta buna!