Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
PrinteazaO reteta delicioasa de caracatita cu: ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare, piper.
- 400 g caracatiţă congelată
- 4-5 ardei capia mari
- 1 ceapă
- l lingură de făină
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri de pastă de roşii
- 1 cană cu supă de pasăre
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 pahar de vin alb
- 1 frunză de dafin
- 4 linguri de fulgi de cocos
- 2 linguri otet balsamic
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caracatiţa se decongelează şi se lasă zece minute în apă clocotită, cu o frunză de dafin şi un pahar de vin alb. Ardeii se coc pe plită, iar când sunt gata, se curăţă de coajă şi se taie fâşii.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori, după care se pune la călit în ulei încins, împreună cu o lingură de făină.
Când făina s-a rumenit, se stinge cu pasta de roşii desfăcută în supa de pasăre. Se adaugă si sosul de soia şi se acoperă vasul, lăsând lichidul să scadă la jumătate.
Se adaugă sare, piper şi o linguriţă de scorţişoară. Bucăţile de caracatiţă se servesc calde, cu fâşii de ardei copt şi cu sosul de soia. Se presară totul cu fulgi de cocos şi se stropeşte cu oţet balsamic.
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
Pofta buna!
Vreau si eu, n am mancat niciodata caracatita
E buna caracatita? Nu am mancat nicioadata