Caracatiţă cu orez şi şofran
PrinteazaO reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa, parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano.
- un kilogram caracatiţe mai mici
- 500 ml vin alb sec
- 100 g orez
- un vârf de linguriţă de şofran
- o ceapă
- 75 g parmezan
- 75 g unt
- doi căţei de usturoi
- un ardei iute
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Caracatiţele se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-o oală în care clocotesc trei litri de apă. Se presară sare şi piper, se adaugă jumătate din ardeiul iute şi puţin oregano.
Se pune capacul, se lasă focul mai mic şi se fierbe circa 40 de minute. Se opreşte focul şi se lasă să stea astfel încă o oră, devenind mai fragede. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în puţin unt topit. Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, se căleşte până devine sticlos şi se toarnă vinul.
Se fierbe două minute, se pune o cană de apă, se adaugă restul de unt şi se condimentează. Se presară şofranul şi ardeiul iute tăiat în bucăţi mari şi se ţine pe foc până este aproape fiert. Se presară parmezanul ras, se amestecă şi se mai fierbe cinci minute.
Caracatiţă cu orez şi şofran
Pofta buna!