Caracatita cu sos si macaroane scurte
PrinteazaCaracatita cu sos si macaroane scurte
- 1 ceapa mare sau doua mai mic
- suc de rosii
- 1 pahar de vin alb
- putin usturoi
- piper
- 1caracatita
- sare
Mod de preparare:
In primul rind se pune la fiert caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa. Caracatita are
mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e
sarata de la natura.
Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin fierberea caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa.
Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.
Pofta buma!