Caracatiţă a la Gallega

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de caracatita a la Gallega din: caracatita, cartofi, sare grunjoasa, boia dulce, boie iute si ulei de masline

Ingrediente:Caracatiţă a la Gallega

  • o caracatiţă de 500 gr
  • 2 cartofi mari
  • sare grunjoasă
  • boia dulce
  • boia iute
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă caracatiţa şi se pune întro oală minune cu 1/4 1 de apă. Se închide oala şi se lasă să fiarbă 45 de minute după ce supapa începe să se învârtească.

Se deschide şi se lasă să se răcească timp de 15 mi­nute. Se taie caracatiţa în rondele de 1/2 cm. Se fierb cartofii cu coajă în apă clocotită sărată, apoi se curăţă şi se taie în lamele.

Se dispun cartofii pe o farfurie şi se acoperă cu rondelele de caracatiţă. Se pudrează cu boia dulce şi iute, cu sare grunjoasă şi se varsă dea­supra uleiul. Se serveşte cald.

Caracatiţă a la Gallega

Caracatiţă a la Gallega

Poftă bună!

.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.