Caracatiţă a la Gallega
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de caracatita a la Gallega din: caracatita, cartofi, sare grunjoasa, boia dulce, boie iute si ulei de masline
- o caracatiţă de 500 gr
- 2 cartofi mari
- sare grunjoasă
- boia dulce
- boia iute
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăţă caracatiţa şi se pune întro oală minune cu 1/4 1 de apă. Se închide oala şi se lasă să fiarbă 45 de minute după ce supapa începe să se învârtească.
Se deschide şi se lasă să se răcească timp de 15 minute. Se taie caracatiţa în rondele de 1/2 cm. Se fierb cartofii cu coajă în apă clocotită sărată, apoi se curăţă şi se taie în lamele.
Se dispun cartofii pe o farfurie şi se acoperă cu rondelele de caracatiţă. Se pudrează cu boia dulce şi iute, cu sare grunjoasă şi se varsă deasupra uleiul. Se serveşte cald.
Caracatiţă a la Gallega
Poftă bună!
.