Caracatita in sos ragu
PrinteazaCaracatita in sos ragu din: pui de caracatita, usturoi, ulei, vin, pasta de tomate, rosii, ceapa.
- 50 ml ulei de masline
- 500 g pui de caracatita opariti
- 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 250 g vin alb
- 2 linguri pasta de tomate
- 500 g rosii lunguiete, carnoase, curatate de pielite si de samburi si tocate marunt
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă la încins uleiul de măsline; adăugaţi puii de caracatiţă şi câliţi-i până încep să se strângă, adică aproximativ 2 minute. Nu este nici o problemă dacă se şi rumenesc puţin. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi amestecaţi bine toate ingredientele, să nu se ardă.
Turnaţi în cratiţă vinul şi fierbeţi carnea în continuare, până ce alcoolul s-a evaporat. Puneţi pasta de tomate şi amestecaţi din nou. Continuaţi fierberea încă 3-5 minute, până ce sosul scade.
Adăugaţi roşiile, potriviţi mâncarea după gust şi fierbeţi-o la foc mic încă vreo 15-25 minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/caracatita