Caracatita in vin alb
PrinteazaCaracatita in vin alb din: caracatita, vin alb, ulei de masline, otet balsamic, dafin, ardei iute, oregano, lamaie, sare, piper.
- o caracatiţă
- două pahare de vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- două linguri de oţet balsamic
- 3-4 foi de dafin
- un ardei iute
- oregano
- lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caracatiţa se spală foarte bine, chiar dacă a fost congelată. Se taie cele opt tentacule, apoi corpul.
Se pune într-o oală mare, la foc mic, fără apă, pentru că îşi lasă ea suficientă apă.
Se adaugă un pahar de vin şi câteva foi de dafin. în funcţie de mărimea caracatiţei, se lasă să fiarbă la foc mic cam o oră. Se lasă la răcit puţin, apoi se spală sub jet de apă, astfel încât să i se îndepărteze pieliţa de un roşu închis.
Intr-un vas se pune uleiul, oregano, oţetul balsamic şi un pahar de vin, apoi sare şi piper după gust. în sosul rezultat se pun bucăţile de caracatiţă şi se lasă câteva minute, apoi se aşază pe grătar.
Se lasă doar 5 minute, cât să prindă puţină culoare. Caracatiţa se serveşte caldă, în sosul din oregano şi vin alb. Se taie câteva felii de ardei iute.
Pofta buna!