Caracatita in vin alb

Printeaza

Caracatita in vin alb din: caracatita, vin alb, ulei de masline, otet balsamic, dafin, ardei iute, oregano, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Caracatita in vin alb

  • o caracatiţă
  • două pahare de vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • două linguri de oţet balsamic
  • 3-4 foi de dafin
  • un ardei iute
  • oregano
  • lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Caracatiţa se spală foarte bine, chiar dacă a fost congelată. Se taie cele opt tentacule, apoi corpul.

Se pune într-o oală mare, la foc mic, fără apă, pentru că îşi lasă ea suficientă apă.

Se adaugă un pahar de vin şi câteva foi de dafin. în funcţie de mărimea caracatiţei, se lasă să fiarbă la foc mic cam o oră. Se lasă la răcit puţin, apoi se spală sub jet de apă, astfel încât să i se îndepărteze pieliţa de un roşu închis.

Intr-un vas se pune uleiul, oregano, oţetul balsamic şi un pahar de vin, apoi sare şi piper după gust. în sosul rezultat se pun bucăţile de caracatiţă şi se lasă câteva minute, apoi se aşază pe grătar.

Se lasă doar 5 minute, cât să prindă puţină culoare. Caracatiţa se serveşte caldă, în sosul din oregano şi vin alb. Se taie câteva felii de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.