Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul
PrinteazaO reteta de caracatita la cuptor cu andive, telina si fenicul din: caracatita, telina, fenicul, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, cimbru, andive, lamaie, rosii, frunze de coriandru, sare si piper.
- 800 g caracatiţă
- 100 g ţelină
- 1 fenicul
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă de cimbru
pentru garnitură:
- 400 g andive
- 100 g ţelină
- 1 fenicul
- 1 lămâie
- 2 roşii
- câteva frunze de coriandru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune caracatiţa în apă clocotită cu legumele curăţate (ţelină, morcov, ceapă, fenicul) şi fierbe-o circa 30 de minute, apoi las-o să se răcească în supa în care a fiertTaie tentaculele bucăţi mici, pune-le într-o tavă cu un căţel de usturoi zdrobit, puţin ulei şi o crenguţă de cimbru. Dă-le 5 minute la cuptor, încălzit în prealabil la 250° C. Dacă este nevoie, poţi adăuga puţin din supa în care a fiert.
Intre timp, pentru garnitură, taie feniculul şi ţelina fâşiuţe subţiri şi scufundă-le în apă cu gheaţă. Curăţă andivele, păstrând doar partea din interior. Taie roşiile rondele.
Pune pe farfurie o formă metalică fară fund şi aşază în ea, alternând, un strat de fenicul, unul de ţelină, altul de andive şi, deasupra, unul de caracatiţă. Decorează cu frunze de coriandru şi rondele de roşii; asezonează totul cu un sos vinegretă preparat din 2 linguri de ulei, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust.
Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul
Pofta buna!