Caracatită la grătar
PrinteazaCaracatită la grătar din: caracatita, ulei de masline, ulei din seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet din vin, foi de dafin, boabe de enibahar, seminte de coriandru, cimbru, oregano, sare, piper.
- 1 caracatita (circa 1,5 kg)
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml ulei din seminte de struguri
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingura boabe de piper
- 50 ml otet din vin
- 2-3 foi de dafin
- 3-4 boabe enibahar
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert într-o oală mare 5 litri de apă cu o lingură sare, 2 linguri ofet, 2 boabe de enibahar, 10 boabe de piper şi 2 foi de dafin. Când apa începe să fiarbă în clocot, puneţi în oală caracatiţa întreagă. Ţlneti-o scufundată 10 secunde, apoji scoateţi-o.
Repetaţi asta de încă 7 ori, apoi lăsati-o să fiarbă până când se înmoaie. Tăiaţi tentaculele caracatiţeii în segmente de circa 5cm iar corpul acesteia în bucăţi mai mari. Puneţi-le: pe toate într-un castron şi adăugaţi uleiul de măsline şi cel de struguri, oţetul rămas, coriandrul, enibaharul, piperul, căţeii de usturoi zdrobiţi, ceapa tăiată julienne, foile de dafin, cimbrul şi oregano.
Potriviţi de sare şii acoperiţi castronul cu folie de plastic. Puneţi la frigider pentru 24 de ore. Scoateţi bucăţile de caracatiţă din marinată, scurgeţi-le şi puneţi-le pe grătarul încins. Frigeţi-le până cand se rumenesc bine pe toate părţile şi serviţi-le stropite cu ulei de măsline şii zeamă de lămâie.
Caracatită la grătar
Pofta buna!