Caracatita cu lamaie

Printeaza

Caracatita cu lamaie din: caracatica, ceapa, cartof, cimbru, ulei de masline, lamaie, ardei iute, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • una bucată caracatiță
  • o ceapă mărișoară
  • un cartof
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • lămâie (3-4 bucăți)
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Caracatita cu lamaie: Se curăță și se pune la fiert în apa cu sare în care adăugăm un cartof, o ceapă și cimbru.

Timpul de fierbere e în funcție de dimensiunea caracatiței (de la o oră în sus). După fierbere se tranșează.

Într-un grătar teflonat (o tigaie) se prăjește puțin la foc iute cu ulei de măsline, sare și ardei iute. Se storc 3-4 lămâi.

Caracatița se pune într-un bol, se scaldă în mult ulei de măsline și se adaugă sucul de lămâie și oregano (pătrunjel).

Se adaugă sare (dacă mai este nevoie) și piper. Este mai bună dacă nu o serviți imediat, ci după aproximativ o oră.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Nu am mancat niciodata caracatita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.