Caracatita marinata la gratar cu usturoi

Printeaza

Caracatita marinata la gratar cu usturoi din: caracatita, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper.

Ingrediente:Caracatita marinata la gratar cu usturoi

  • 1 caracatita
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ulei de seminte de struguri
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura boabe de piper
  • 50 ml otet de vin
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 boabe enibahar
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert într-o oală mare 5 litri de apă cu 1 lingură sare, 2 linguri oţet, 2 boabe de enibahar, 10 boabe de piper şi 2 foi de dafin. Când apa începe să fiarbă în clocot, puneţi în oală caracatiţa întreagă. Ţlneţi-o scufundată 10 secunde, apoi scoateţi-o.

Repetaţi asta de încă 7 ori, apoi lăsaţi-o să fiarbă până când se înmoaie. Tăiaţi tentaculele caracatiţei în segmente de circa 5cm iar corpul acesteia în bucăţi mai mari.

Puneţi-le pe toate într-un castron şi adăugaţi uleiul de măsline şi cel de struguri, oţetul rămas, coriandrul, enibaharul, piperul, căţeii de usturoi zdrobiţi, ceapa tăiată julienne, foile de dafin, cimbrul şi oregano.

Potriviţi de sare şi acoperiţi castronul cu folie de plastic. Puneţi la frigider pentru 24 de ore. Scoateti bucăţile de caracatiţă din marinată, scurgeţi-le şi puneţi-le pe grătarul încins.

Frigeţi-le până când se rumenesc bine pe toate părţile şi serviţi-le stropite cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.