Caracatiţă marinată
PrinteazaCaracatiţă marinată din: caracatita, otet, ulei de masline, oregano, piper, ceapa, usturoi.
- două kg de caracatiţă
- trei linguri de oţet
- 150 ml ulei de măsline
- oregano
- piper
- 3 cepe
- opţional – usturoi
Mod de preparare:
Spală bine caracatiţa, cu apă multă, timp îndelungat. Pune-o într-un vas (fără sare, fără apă) şi lasă pe foc mic, adăugîndu-i doar ceapa (tăiată în sferturi sau în felii mai groase).
Caracatiţa va fierbe înăbuşit în zeama pe care o lasă. Cînd a fiert bine şi s-a înmuiat (se poate observa înţepînd-o cu o furculiţă), dă deoparte vasul şi adaugă ulei de măsline, oţet, oregano şi piper.
Scutură bine vasul, pentru ca să se formeze un sos omogen, apoi pune-l din nou pe foc. Opţional, poţi adăuga la fiert un căţel de usturoi tăiat în felii. Se serveşte ca aperitiv.
Caracatiţă marinată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- caracatita marinata