Caracatită cu morcovi în sos de vin
PrinteazaO reteta de caracatita cu morcovi in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei de masline, vin, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare si piper.
- 16 caracatite mici (baby octopus)
- 400 g morcovi tineri
- 50 ml ulei de masline
- 200 ml vin alb sec
- 1 lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura amidon
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi caracatiţele, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în segmente de circa 3cm şi fierbeţi-i 10 minute în apă cu puţină sare.
Incingeţi într-o tigaie mai mare uleiul de măsline, rumeniţi la foc mic căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l, după care puneţi în tigaie caracatiţele şi morcovul fiert. Căliţi-le la foc potrivit 3-4 minute, apoi puneţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 20 minute. Adăugaţi, apoi amidonul diluat cu zeama de lămâie şi potriviţi de sare şi piper.
Mai lăsaţi la foc mic 1 -2 minute sau până când sosul se îngroaşă. Serviţi caracatiţele, câte 4 la o porţie, cu garnitura de morcovi şi stropiţi totul cu sosul din tigaie. Ornaţi cu lămâie şi presaraţi cu pătrunjel tocat mărunt.
Caracatită cu morcovi în sos de vin
Pofta buna!