Caracatită cu morcovi în sos de vin

Printeaza

O reteta de caracatita cu morcovi in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei de masline, vin, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 16 caracatite mici (baby octopus)
  • 400 g morcovi tineri
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi caracatiţele, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în segmen­te de circa 3cm şi fierbeţi-i 10 minute în apă cu puţină sare.

Incingeţi într-o tigaie mai mare uleiul de măsline, rumeniţi la foc mic căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l, după care puneţi în tigaie caracatiţele şi morcovul fiert. Căliţi-le la foc potrivit 3-4 minute, apoi puneţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 20 minute. Adăugaţi, apoi amidonul diluat cu zeama de lămâie şi potriviţi de sare şi piper.

Mai lăsaţi la foc mic 1 -2 minute sau până când sosul se îngroaşă. Serviţi caracatiţele, câte 4 la o porţie, cu garnitura de morcovi şi stropiţi totul cu sosul din tigaie. Ornaţi cu lămâie şi presaraţi cu pătrunjel tocat mărunt.

Caracatită cu morcovi în sos de vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.