Caracatita in sos de oregano si vin alb

Printeaza

Caracatita in sos de oregano si vin alb din: caracatita, vin alb, ulei de masline, otet balsamic, dafin, ardei iute, oregano, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Caracatita_in_sos_de_oregano_si_vin_alb

  • o caracatiţă
  • două pahare de vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • două linguri de oţet balsamic
  • 3-4 foi de dafin
  • un ardei iute
  • oregano
  • lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Caracatiţa se spală foarte bine, chiar dacă a fost congelată. Se taie cele opt tentacule, apoi corpul.

Se pune într-o oală mare, la foc mic, fără apă, pentru că îşi lasă ea suficientă apă.

După câteva minute veţi observa că îşi schimbă culoarea, devenind roşiatică. Se mai adaugă puţină apă, dacă nu are suficientă.

Se adaugă un pahar de vin şi câteva foi de dafin. în funcţie de mărimea caracatiţei, se lasă să fiarbă la foc mic cam o oră, până când se poate înţepa uşor cu o furculiţă.

Se lasă la răcit puţin, apoi se spală sub jet de apă, astfel încât să i se îndepărteze pieliţa de un roşu închis.

Intr-un vas se pune uleiul, oregano, oţetul balsamic şi un pahar de vin, apoi sare şi piper după gust. în sosul rezultat se pun bucăţile de caracatiţă şi se lasă câteva minute, apoi se aşază pe grătar.

Se lasă doar 5 minute, cât să prindă puţină culoare. Caracatiţa se serveşte caldă, în sosul din oregano şi vin alb. Se taie câteva felii de ardei iute.

Ca garnitură puteţi servi o porţie de cartofi prăjiţi în ulei de măsline.

 

Caracatita in sos de oregano si vin alb

Caracatita_in_sos_de_oregano_si_vin_alb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.