Caracatita marinata la gratar cu usturoi din: caracatita, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita 50 ml ulei de masline 50 ulei de seminte de struguri 1 ceapa […]
Caracatita cu sos ragu
PrinteazaCaracatita cu sos ragu din: caracatita, ulei de masline, usturoi, ceapa, vin, rosii.
- 50 ml ulei de măsline
- 500 g pui de caracatiţă opăriţi
- 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 250 ml vin alb
- 2 linguri pastă de tomate
- 500 g roşii, curăţate de pieliţe şi de sâmburi şi tocate mărunt
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă la încins uleiul de măsline; adăugaţi puii de caracatiţă şi căliţi-i 2-3 minute.
Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi amestecaţi bine toate ingredientele, să nu se ardă.
Turnaţi în cratiţă vinul şi fierbeţi carnea în continuare, până ce alcoolul s-a evaporat.
Puneţi pasta de tomate şi amestecaţi din nou.
Continuaţi fierberea încă 3-5 minute, până ce sosul scade.
In continuare adăugaţi roşiile, potriviţi mâncarea după gust şi fierbeţi-o la foc mic încă vreo 15-25 minute, până ce furculiţa intră bine în carne.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Salata aromata de caracatita
Salata aromata de caracatita din: caracatita, ceapa, usturoi, cartof, morcov, ulei, otet, boia. Ingrediente: 2 kg caracatiţă 2 cepe 4 căţei usturoi un cartof un morcov 100 ml ulei o legătură pătrunjel o lingură oţet din vin alb boia iute Mod de preparare: Caracatiţa se pune la fiert cu cartoful şi morcovul, fără apă, […]
Pofta buna!