Caracatiţe la grătar
PrinteazaCaracatiţe la grătar din: caracatita, ulei de masline, lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, lamaie.
- 500 g caracatita mici
- 1/4 cana ulei de masline
- 1 lamaie
- 2 lingurite sare
- 1 lingura piper macinat
- 2 linguri oregano proaspat, tocat marunt, sau 1 lingura oregano uscat
- 1 catel de usturoi, bine zdrobit
- 2 lamai pentru sevit
Mod de preparare:
Curăţaţi caracatiţele. Preparaţi marinata. Radeţi coaja lămâii şi stoarceţi zeama, amestecaţi cu restul ingredientelor, în afară de cele două lămâi pentru servit.
Puneţi marinata şi caracatiţele într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar, amestecaţi bine, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider pentru 24 de ore.
Din când în când, mai amestecaţi ingredientele. Pregătiţi jarul, înşiraţi caracatiţele pe frigărui. Frigeţi-le 3 min pe o parte, cu capacul pus peste grătar, întoarceţi-le şi lăsaţi-le încă 3 min. Serviţi imediat, cu felii de lămâie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta caracatita baby
Nu am mancat niciodata caracatita