Caramele glazurate
PrinteazaCaramele glazurate din: faina, zahar brun, sare, praf de copt, ou, unt, miere, vanilie, alune.
- 400 g faina
- 125 g zahar brun
- 1 praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 250 g unt
Ingrediente glazura:
- 375 g zahar brun
- 180 g miere
- 180 g unt moale
- 1 lingurita de vanilie
- 150 g alune tocate si macinate
Mod de preparare:
Se framanta rapid un aluat din faina, zahar, sare, praf de copt, ou si unt; se modeleaza o bila si se infasoara in folie transparenta. Se da la frigider cca 30 minute.
Se incinge cuptorul la 180 °C.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat de marimea unei forme de sufleu nu prea inalte (24×16 cm).
Foaia de aluat se asaza in forma unsa si se acopera cu o foaie de hartie de copt. Deasupra se asaza boabe de fasole si linte, pentru ingreunat. Se coace la cuptor 20-25 minute. Apoi forma se scoate din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.
Se lasa la racit blatul.
Se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie, pana ce devine galben-auriu. Se adauga miere si unt si se lasa sa fiarba la foc moale cca 3 minute. Se adauga esenta de vanilie si toate nucile.
Se asaza aceasta compozitie pe blatul copt, se repartizeaza, se niveleaza si se mai coace 20-25 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!