Caramele raw vegane
PrinteazaCaramele raw vegane din: curmale, tahini, ulei de cocos, sare, condimente.
- 250 g curmale fără sâmburi (1 cană)
- 5 linguri generoase de tahini (1/2 cană)
- 2-3 linguri generoase ulei de cocos
- 1/8 linguriţă sare de mare
- mirodenii după gust (cardamom, scorţişoară, nucşoară, anason, ienibahar, ghimbir)
Mod de preparare:
Curmalele se hidratează în apă fierbinte, 30 minute.
Se scurg bine fci se pun în robotul de bucătărie împreună cu pasta de susan, uleiul de cocos şi un praf de sare. Se mixează totul bine, până rezultă o pastă omogenă.
Fiind solid, uleiul de cocos nu se mai topeşte, s-a omogenizat perfect.
Se adaugă şi mirodeniile preferate, după gustul fiecăruie.
Se ia o tavă pătrată mică, se tapetează cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia, se nivelează cu o lingură, se presară sare de mare şi se dă la congelator câteva ore, până când se întăreşte.
După aceea se porţionează în pătrate mici.
Pofta buna!