Deliciul Tradițional Plin de Savoare: Această ciorbă este nu doar delicioasă, ci și foarte sănătoasă, datorită conținutului bogat în fibre și vitamine din bame. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Călirea legumelor: 15 minute Prepararea ciorbei: 35 minute Total: Aproximativ 1 oră și 5 minute Ingrediente: Bame – 500 g: Bamele sunt legumele […]
Caramele cu scorţişoară şi ardei iute
PrinteazaCaramele cu scortisoara si ardei iute din: zahar, smantana dulce, miere, ciocolata menaj, unt, baton de scortisoara, ardei iute uscat si frunze de bambus.
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 250 ml smântână dulce
- 15 g miere
- 150 g ciocolată menaj
- 15 g unt
- 1 baton de scorţişoară
- 1 ardei iute uscat
împachetat:
- frunze de bambus uscate sau pergament
Mod de preparare:
Caramele cu scorţişoară şi ardei iute: Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o la bain-marie. Pune într-un vas smântână şi încălzeşte-o împreună cu scorţişoara şi ardeiul iute fărâmiţat. Ia o crăticioară cu fundul gros şi toarnă în ea 3 linguri de zahăr.
Pune-o pe foc mic şi ţine-o până când se topeşte zahărul. Adaugă încă o lingură de zahăr şi repetă operaţiunea până când îl termini. Toarnă apoi treptat smântână strecurată şi mierea.
Ia crăticioara de pe foc şi încorporează jumătate din cantitatea de ciocolată topită.
Pune-o din nou pe flacără şi amestecă permanent până când ajunge la temperatura de 113° C (dacă nu ai termometru de bucătărie, după 6-7 minute de fierbere, ia cu linguriţa din caramel şi picură-l pe o farfurie; dacă atunci când se răceşte se încheagă, este gata).
Ia vasul de pe foc, încorporează untul tăiat bucăţi, amestecând foarte bine. Toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară, într-un strat cu grosimea de 5 mm.
Las-o să se răcească, tai-o cuburi (trebuie să fie compacte, dar cremoase) şi îmbracă-le în frunze uscate de bambus sau în pergament, legându-le la un capăt ca o punguţă. Păstrează caramelele în vase închise ermetic.
Pofta buna!