Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb

Printeaza

Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb: peste, lamaie, ulei, sare, piper, usturoi, rozmarin, vin alb.

Ingrediente:

  • 2 bucăţi caras
  • 1 lămâie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • rozmarin tocat
  • 50 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb: Cureţi peştele, îl speli şi îl cres­tezi din 1 cm în 1 cm, pe ambele părţi. Faci o ma­rinată din zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi, rozmarin şi vin şi le pui peste peşte.

Laşi peştele în marinată 2 ore. Aşezi peştele în tavă pe burtă, apoi dai tava la cuptor pentru 15 minute.

Mai stropeşti din când în când cu marinata. Serveşti peştele cu cartofi copţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Gyros de pește

Gyros de pește este o reinterpretare creativă a clasicului gyros grecesc, ideal pentru cei care doresc să se bucure de gusturi mediteraneene cu un twist mai sănătos. Acest fel de mâncare combină textura fragedă a peștelui cu aromele bogate ale condimentelor […]

Musaca cu Ciuperci și Brânză Feta

Musaca cu Ciuperci și Brânză Feta: Rețeta Savuroasă pentru o Cină Sănătoasă și Delicioasă: o variantă vegetariană și gustoasă a celebrului preparat tradițional. Această rețetă combină aromele bogate și pământii ale ciupercilor cu cremozitatea brânzei feta, oferind un preparat ușor, dar sățios. Timp de pregătire: 20 minute Timp de gătire: 40 minute Timp total: 1 […]

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Eu as pune busuioc in loc de rozmarin, mi se pare ca se potriveste mai bine cu carasul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.