Caras prajit cu morcovi fierti
PrinteazaCaras prajit cu morcovi fierti din: caras, malai, faina, sare, piper, ulei, usturoi.
- 6-8 caraşi mijlocii
- 2 linguri cu mălai
- 2 linguri cu făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cana cu ulei
- usturoi pisat
Mod de preparare:
Curăţaţi pestele de solzi, goliţi-l, strângeţi icrele (dacă găsiţi), spălaţi cu multa apă.
Săraţi pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi să stea 15 min, scurgeţi iar şi treceţi prin mălai sau prin faină şi prăjiţi in ulei încins, întoarceţi des si scoateţi pe şerveţele când s-au rumenit.
Puneţi peştii pe platou, acoperiţi cu mujdei de usturoi şi serviţi alături de morcovi şi cartofi fierţi, cu salata de sfeclă roşie şi hrean.
Pofta buna!