Saramura de caras cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg caras 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde 1 lingură legume deshidratate Mod […]
Caras prajit
PrinteazaCaras prajit din: peste, malai, faina, unt, ulei, sare, piper.
Poate te intereseaza si Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb
- 1 kg peşte
- mălai
- făină
- unt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm carasul de solzi, scoatem intestinele şi urechile (branhiile), îl spălăm şi lăsăm să se scurgă. Zvîntăm cu un şervet.
Amestecăm 3/4 mălai cernut (foarte fin) cu 1/4 făină (altfel nu se prinde de peşte).
Presărăm puţin piper şi sare. Punem mălaiul şi făina pe o hartie pergament.
Sărăm puţin peştele înăuntru. Încingem într-o tigaie unt cu ulei mult, ştergem încă odată peştele (poate a mai lăsat zeamă după sare), îl tăvălim în făină şi mălai şi îl punem la prăjit.
Cand s-a prăjit pe o parte, îl întoarcem cu o lopăţică de metal sau cu un cuţit (nu cu furculiţa, ca să nu se jupoaie pieliţa) pe partea cealaltă.
Apoi îl scoatem pe o hartie, într-o farfurie, şi îl dăm la cuptor, ca să fie fierbinte.
Servim cat mai repede.
Caras prajit
Pofta buna!
Poate iti palce si:
Caras cu pesmet
Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]
Pofta buna!
Am vreo 2 carasi, si ma gandeam sa-i prajesc