Caras in sos
PrinteazaCaras in sos din: carasi, vin, otet de vin alb, zahar, rosii in bulion, smantana, ulei, unt, usturoi, foi de dafin, sare, piper.
Poate te intereseaza si Bors de caras
- 2 caraşi
- 250ml vin alb
- l/2 pahar oţet de vin alb
- l lingură zahăr
- 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână
- 1pahar ulei
- 50g unt topit
- l căţel de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de intestine şi de solzi, se spală bine, se lasă să se scurgă de apă, apoi se presară cu sare şi se lasă 30 de minute la rece.
Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie în rondele. La fel se procedează şi cu roşiile şi se pun într-o tavă.
Se adaugă untul topit, amestecat cu uleiul, apoi peştele. Se adaugă vinul, oţetul, foile de dafin şi se potriveşte de sare şi piper.
Se pune tava la cuptor, la foc potrivit petru circa 60 de minute.
Când peştele este bine pătruns şi frumos rumenit, se toarnă peste el smântână.
Se mai lasă 10-15 minute la cuptor.
Se serveşte peştele porţionat, garnisit cu rondele de morcovi şi de usturoi.
Pofta buna!