Caras umplut cu legume

Printeaza

Caras umplut cu legume din: carasi, rosii, dovlecel, usturoi, ardei, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa verde, marar, sare, piper, boia, ulei de masline, unt, sos de ardei iute, vin alb.

Ingrediente:Caras_umplut_cu_legume

  • 2 carasi de mărime potrivită
  • 3-4 roşii
  • 1 dovlecel
  • 4 căţei de usturoi
  • 1-2 ardei
  • 3-4 morcovi mai mici
  • 1 pâstârnac mic
  • 2 cartofi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • mărar
  • sare
  • piper boabe
  • boia
  • ulei de măsline
  • unt
  • sos de ardei iute
  • vin alb sec

 

Mod de preparare:

Iei peştii, îi tai pe burtă, îi cureţi de maţe şi de sol­zi şi le îndepărtezi partea din interiorul urechii care este amară, apoi îi dai cu sare.

Separat, tai legumele: roşiile felii, dovleceii bare, la fel morcovii, păstârnacul şi ardeii. Ceapa o tai mărunt, atât partea albă, cât şi cea verde. Cureţi şi tai mărunt usturoiul şi cartofii cubuleţe. Pui într-o tigaie la călit, un cubuleţ de unt şi puţin ulei de măsline şi laşi legumele timp de 5-7 minute, după care le scoţi şi le pui pe şerveţele ab­sorbante pentru înlăturarea surplusului de grăsime.

Separat, ungi o tavă cu ulei de măsline şi adaugi un pat de legume, iei peştele şi îl ungi cu ulei. Apoi îl căleşti puţin în unt (3 minute pe fiecare parte), după care îi umpli burta cu legume călite. Peste patul de legume pui peştele, sărezi, pui boia şi sosul de ar­dei iute, adaugi şi un fir de mărar şi piper şi acoperi cu folie de aluminiu.

După aproximativ 15-20 de mi­nute, încerci peştele şi adaugi 1 pahar de vin alb sec, continuându-se coacerea.

Spre final, îndepărtezi folia de aluminiu. Mai laşi la cuptor timp de 10 minute, încerci dacă este gata şi poţi servi.

 

Caras umplut cu legume

Caras_umplut_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.