Carbonara alforno
PrinteazaO reteta delicioasa de carbonara alforno din: spaghetti, ceapa, usturoi, mazare, unt, sare, piper, rosii cherry, sunca, arpagic, oua, lapte, smantana si parmezan.
- 400 g de spaghetti
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 300 g de mazăre congelată
- 1 lingură de unt
- sare
- piper
- 100 g de roşii cherry
- 150 g de şuncă feliată
- 1 legătură de arpagic
- 3 ouă
- 200 ml de lapte
- 150 ml de smântână
- 50 g de parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele, apoi scurgeţi-le. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le cubuleţe. Căliţi-le în unt cca 3 minute împreună cu mazărea, apoi condimentaţi-le.
Tăiaţi mărunt roşiile, şunca şi arpagicul.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Aşezaţi într-o formă de sufleu roşiile, şunca, mazărea şi pastele. Bateţi ouăle, laptele, smântână, mirodeniile şi brânza, apoi turnaţi amestecul obţinut peste paste.
Daţi totul la cuptor cca. 25 de minute.
Carbonara alforno
Pofta buna!