Carbonara cu spanac
PrinteazaCarbonara cu spanac din: spaghete, bacon, spanac, carne, ulei, oua, smantana.
- 1 pachet de spaghete
- 100 g piure de spanac
- 100 g bacon
- 300 g carne tocată amestec
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 ouă
- 4 linguri smântână
- 100 g parmezan (caşcaval ras)
Mod de preparare:
Se pune la fiert apă cu o linguriţă de sare; se adaugă spaghetele şi se fierb 10 min. Se călesc în ulei cubuleţe de bacon cu spanac. Se căleşte intr-o picătură de ulei carnea tocată, cu un praf de sare şi piper
Pentru sos, se amestecă smântână cu ouăle şi parmezanul ras, piper şi sare. Se pun pe foc mic, amestecând continuu până dă intr-un clocot şi se îngroaşă puţin, apoi se iau de pe foc.
Se scurg spaghetele şi se amestecă bine cu piureul de spanac. Pe farfurie se aşază câte un cuib de spaghete, în el se pune o lingură de carne tocată.
Se toarnă sosul încă fierbinte.
Pofta buna!