Compot de cirese cu cardamon din: visine, apa, zahar, cardamon. Ingrediente: 2,5 kg visine un litru apa 100 g zahar o lingurita cardamon Mod de preparare: Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. […]
Cardamomul, mirodenia indiana
PrinteazaVenite din îndepărtata Indie, semintele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor usor mentolată.
Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust lămâios şi care este utilizat doar pentru deserturi; şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură şi este utilizat pentru aromarea marinatelor şi a sosurilor pentru carne.
Acesta din urmă este folosit la prepararea celebrului tandoori, mâncare tradiţională indiană.
În Bucătăria europeană, cardamomul negru este folosit în aromarea fripturilor de miel sau de porc.
Cateva retete cu cardamom:
- Orez cu pui, cuisoare si cardamom
- Pulpa de miel cu cardamom
- Tinctura de cardamom
- Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura
- Batoane de cardamom cu ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!