Cardinale Cocktail

Printeaza

Cardinale CocktailCardinale Cocktail din: gin, vermut, bitter campari

 

Cardinale Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – gin

Pahar – cupă mică de cocktail

Categorie – Vermouth drinks

Decoraţiune – o coajă de lămâie

 

Se serveste înainte de mese

 

 

Ingrediente:

  • 5/10 gin
  • 3/10 vermouth dry
  • 2/10 Bitter Campari

 

 

Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost chiar un cardinal, într-adevăr, se spune că, în timpul perioadelor de popas.

In Roma, un cardinal obişnuia să tragă la Hotel Excelsior de pe via Veneto, şi-i cerea barmanului să-i pregătească un amestec, indicându-i chiar el dozele şi modul de preparare.

Mai târziu, barmanul şi-a însuşit reţeta, oferind cocktailul clienţilor săi. Băutura a avut mare succes, astfel încât, datorită prelatului inventator, i-a dat numele de Cardinale.

Alţii cred că numele s-ar datora culorii lichidului, aceasta fiind cunoscută pe scara cromatică drept roşu cardinal

 

Mod de preparare:

Se prepară în mixing glass, amestecând cu stirrer-ul cele trei ingrediente la care se adaugă gheaţă cristalizată.

Se toarnă, după filtrare, în cupa mică pentru cocktail şi se decorează cu coaja de lămâie,.cu un capăt agăţată pe marginea paharului şi cu restul cufundat în lichid.

Variante:

Intr-un reţetar din anii ’50, găsim următoarele doze: 3/6 dry gin, 2/6 vermouth dry, 1/6 Bitter Campari.

Cardinale Cocktail.jpg    Cardinale Cocktail1.jpg

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.