Cardinale Cocktail
PrinteazaCardinale Cocktail din: gin, vermut, bitter campari
Cardinale Cocktail
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks
Decoraţiune – o coajă de lămâie
Se serveste înainte de mese
Ingrediente:
- 5/10 gin
- 3/10 vermouth dry
- 2/10 Bitter Campari
Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost chiar un cardinal, într-adevăr, se spune că, în timpul perioadelor de popas.
In Roma, un cardinal obişnuia să tragă la Hotel Excelsior de pe via Veneto, şi-i cerea barmanului să-i pregătească un amestec, indicându-i chiar el dozele şi modul de preparare.
Mai târziu, barmanul şi-a însuşit reţeta, oferind cocktailul clienţilor săi. Băutura a avut mare succes, astfel încât, datorită prelatului inventator, i-a dat numele de Cardinale.
Alţii cred că numele s-ar datora culorii lichidului, aceasta fiind cunoscută pe scara cromatică drept roşu cardinal
Mod de preparare:
Se prepară în mixing glass, amestecând cu stirrer-ul cele trei ingrediente la care se adaugă gheaţă cristalizată.
Se toarnă, după filtrare, în cupa mică pentru cocktail şi se decorează cu coaja de lămâie,.cu un capăt agăţată pe marginea paharului şi cu restul cufundat în lichid.
Variante:
Intr-un reţetar din anii ’50, găsim următoarele doze: 3/6 dry gin, 2/6 vermouth dry, 1/6 Bitter Campari.
Savurati!