Careuri cu fructe
PrinteazaCareuri cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, amidon, faina, praf de copt, sare, lapte, smantana, fructe, hartie de copt.
- 2 ouă
- 70 g zahăr
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 30 g amidon 35 g făină
- 1/2 linguriţă de praf de copt
- 1 priză de sare
- 230 ml lapte
- 175 ml smântână dulce
- 500 g fructe mixte de sezon (de ex. fructe de pădure, felii de pepene şi de portocale, struguri, piersici)
- hârtie de copt
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C. Ouăle se bat spumă împreună cu 1 lingură de apă, 30 g zahăr şi 1/2 pliculeţ de zahăr vanilat, după care în masa spumoasă se încorporează 10 g de amidon, făina, praful de copt şi sarea.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, pe care se întinde apoi masa. Se bagă la cuptor şi se coace 12 minute, după care se răstoarnă blatul pe un şervet de bucătărie pe care a fost presărat zahăr şi se îndepărtează hârtia.
Se amestecă 100 ml de lapte cu restul de amidon şi de zahăr vanilat. Laptele rămas se dă în clocot, apoi se adaugă amestecul cu amidon, se clocoteşte 2 minute şi în final se amestecă şi restul de zahăr şi smântână.
Se lasă la răcit, după care se unge cu acest sos blatul. Acesta se taie apoi în 8 bucăţi.
Se pregătesc fructele şi se aranjează pe careuri.
Pofta buna!