Careuri de miel cu verdeturi
PrinteazaCareuri de miel cu verdeturi din: ceapa, usturoi, ulei, hasmatuchi, cimbru, maghiran, salvie, rozmarin, sare, piper, careuri de miel.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 6 linguri de ulei de măsline
- câte 1/2 linguriţă de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc), cimbru, maghiran, salvie, rozmarin (proaspăt tocate)
- sare
- piper
- 12 careuri de miel
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se amestecă într-un bol ceapa, usturoiul şi ierburile proaspete şi se asezonează cu sare şi piper.
Se taie careurile de miel în cotlete, care se crestează (astfel se evită curbarea cotletelor pe grătar). In continuare, cotletele se ung cu marinada de ierburi aromatice şi se lasă la marinat peste noapte într-un vas.
Se scot bucăţile de miel din marinadă şi se lasă bine la scurs. Se adună marinada. în continuare, cotletele se prăjesc pe grătar circa 8 minute, întorcându-se de mai multe ori şi ungându-se cu marinada. Carnea se serveşte cu baghetă sau cartofi copţi în folie.
Pofta buna!