Careuri de miel in sos de vin rosu
PrinteazaCareuri de miel in sos de vin rosu din: cotele de miel, sare, piper, ulei, ceapa verde, vin, supa de legume, usturoi, pesmet, mustar, unt, cimbru.
- 4 cotlete de miel
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 legătură de ceapă verde
- 80 ml vin roşu (de ex. Burgund, Pinot Noîr)
- 250 ml supă de legume
- 1 căţel de usturoi
- 50 g pesmet
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 4 linguri de unt
- 1 linguriţă de cimbru proaspăt tocat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul în prealabil la 200 °C (ventilator 180 °C). Se taie de pe careuri grăsimea şi tendoanele, apoi se freacă cu sare şi cu piper.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, adecvată şi pentru cuptor, în care se prăjesc apoi careurile la foc mare, circa 1 minut pe fiecare parte.
Se introduce tigaia în cuptor şi se prăjesc careurile în continuare timp de circa 8 minute. Se scot apoi careurile din tigaie şi se păstrează la cald.
Se curăţă ceapa verde şi se taie rondele. Se scoate grăsimea din tigaie, lăsând doar 1 lingură de ulei, în care se căleşte apoi ceapa verde.
Se toarnă vinul roşu şi supa de legume peste ceapa călită,’apoi se lasă sosul să scadă la jumătate.
Se curăţă usturoiul, se toacă mărunt, după care se amestecă cu pesmetul. Se ung careurile de miel cu muştar şi cu amestecul de pesmet.
Sosul se înnobilează cu unt şi cu cimbru şi se asezonează cu sare şi piper după gust. Careurile de miel se ser-vescîmpreună cu sosul, cu garnitură de cartofi copţi în cuptor.
Pofta buna!