Carnaciori de berbecut in bacon
PrinteazaCarnaciori de berbecut in bacon din: pulpa de berbecut, seu de oaie, usturoi, enibahar, scortisoara, pudra de ghimbir, ceapa, chimen, seminte de coriandru, piper, busuioc, menta, patrunjel, orez, mate de oaie, bacon, sare si piper.
- 1,5 kg pulpa de berbecut
- 250 g seu de oaie
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 boabe de enibahar macinate
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
- 2 cepe
- 1 lingurita rasa chimen macinat
- 1 lingurita seminte de coriandru macinate
- 1 lingurita cu varf de piper proaspat macinate
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita menta uscata
- 2 legatura patrunjel
- 300 g orez bine fiert
- 20 m mate de oaie curatate
- 300 g bacon (felii subtiri)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele, spălaţi-o şi scurgeţi-o bine de apă. Treceţi carnea prin maşina de tocat, de două ori, împreună cu seul de oaie.
Puneţi apoi în carnea tocată mirodeniile, ceapa dată pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat cât mai mărunt şi orezul fiert şi răcit. Potriviţi de sare şi piper.
Cârnatii trebuie să fie uşor picanti. Amestecaţi bine carnea cu celelalte îngrediente până când obţineţi o compoziţie omogenă. Umpleţi maţele de oaie cu amestecul de carne şi lăsati cârnaţii la vânt, de pe o zi pe alta.
Tăiaţi apoi cârnaţii în segmente de circa 5cm, rulaţi fiecare segment în câte o felie de bacon, prindeţi rulourile cu scobitori şi puneţi-le într-o tavă întinsă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi rulourile la foc potrivit până când cârnaţii sunt bine pătrunşi şi frumos rumeniţi. Serviţi-i calzi, stropiţi cu zeamă de lămâie şi ornaţi cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel verde.
Carnaciori de berbecut in bacon
Pofta buna!