Carnăciori cu legume

Printeaza

Carnăciori cu legume

Carnăciori cu legume

Ingrediente:

  • cârnăciori
  • 500 g mazăre
  • 300 g morcovi baby
  • 100 g unt
  • o lingură de zahăr tos
  • o lingură de zahăr brun
  • o lămâie
  • 100 ml smântână
  • 200 g caşcaval
  • 300 ml vin alb
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Mazărea şi morcovii se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pun într-o strecurătoare.

Se pune untul într-o tigaie şi, când începe să fiarbă, se adaugă cele două tipuri de zahăr şi se amestecă.

Se lasă să se dizolve, se adaugă legumele şi se călesc. Se condimentează, se stropesc cu suc de lămâie şi se mai fierb puţin.

Cârnăciorii se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet asorbant. Se aşază apoi pe un platou şi se ţin la cald.

Smântână se pune într-o oală la fiert. Când începe să clocotească se adaugă caşcavalul ras, sarea şi piperul. Se toarnă sucul de lămâie, vinul alb şi se fierbe.

Se serveşte totul fierbinte sau cald, cu sosul de caşcaval şi pătrunjel tocat.

Cârnăciori cu legume

Cârnăciori cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buni acesti carnaciori, n-am mai mancat de mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.