Carnăciori cu legume
PrinteazaCarnăciori cu legume
Ingrediente:
- cârnăciori
- 500 g mazăre
- 300 g morcovi baby
- 100 g unt
- o lingură de zahăr tos
- o lingură de zahăr brun
- o lămâie
- 100 ml smântână
- 200 g caşcaval
- 300 ml vin alb
- sare, piper
- pătrunjel
Preparare:
Mazărea şi morcovii se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pun într-o strecurătoare.
Se pune untul într-o tigaie şi, când începe să fiarbă, se adaugă cele două tipuri de zahăr şi se amestecă.
Se lasă să se dizolve, se adaugă legumele şi se călesc. Se condimentează, se stropesc cu suc de lămâie şi se mai fierb puţin.
Cârnăciorii se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet asorbant. Se aşază apoi pe un platou şi se ţin la cald.
Smântână se pune într-o oală la fiert. Când începe să clocotească se adaugă caşcavalul ras, sarea şi piperul. Se toarnă sucul de lămâie, vinul alb şi se fierbe.
Se serveşte totul fierbinte sau cald, cu sosul de caşcaval şi pătrunjel tocat.
Cârnăciori cu legume
Pofta buna!
Foarte buni acesti carnaciori, n-am mai mancat de mult.