Cârnăciori la cuptor cu varză
PrinteazaO reteta de carnaciori la cuptor cu varza din: cartofi, varza creata, sare, praz, carnaciori, ulei, ceapa, supa de carne, smantana, branza topita, piper si nucsoara.
- 600 g cartofi
- 400 g varză creaţă
- sare
- 300 g praz
- 4 cârnăciori proaspeţi
- 30 ml ulei
- 1 ceapă
- 200 ml supă de carne
- 200 ml smântână
- 200 g brânză topită
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare timp de cca 25 min. Se scurg şi se lasă să se răcorească puţin; se decojesc şi se taie felii subţiri. Se curăţă varza creaţă şi se toacă.
Se opăreşte în apă clocotită cu sare cca 3 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Prazul se taie rondele.
Se încinge cuptorul la 200 “C. Se scoate carnea din învelişurile cârnaţilor şi se modelează sub formă de biluţe care se prăjesc de jur-împrejur. Se scot apoi din vas şi se lasă să se scurgă.
Se toacă ceapa şi se căleşte; se adaugă varza şi se căleşte şi ea. Se aşază într-o formă de sufleu şi se repartizează deasupra feliile de cartofi, rondelele de praz şi chifteluţele.
Intr-o crăticioară, se încălzeşte supa cu smântână şi se topeşte înăuntru brânza, amestecând. Se condimentează sosul cu sare, piper şi nucşoară; se toarnă peste sufleu şi se coace la cuptor cca 30 min.
Cârnăciori la cuptor cu varză
Pofta buna!