Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon
PrinteazaCarnaciori de curcan cu sparanghel in jambon din: carnaciori de curcan, sparanghel, jambon, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper.
- 500 g carnaciori de curcan
- 500 g sparanghel proaspat
- 200 g jambon (felii subtiri)
- 50 ml ulei de masline
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper proaspat
Mod de preparare:
Tăiaţi câmăciorii în segmente de 10-12cm. Curăţaţi sparanghelul, tăiati-i partea lemnoasă, dinspre rădăcină, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă.
Puneţi câte un cârnă-cior şi un fir de sparanghel pe o felie de jambon, rulaţi jambonul şi puneţi pacheţelul astfel pregătit într-o tavă, pe hârtie de copt.
Pisaţi usturoiul, amestecaţi-l cu uleiul şi zeama de lămâie şi stropiţi cu acesta pacheţelele din tavă.
Presăraţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat, apoi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi la foc potrivit, spre mare circa 30 de minute. Serviţi câte 3 pacheţele la o porţie.
Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie carnaciori din astia 😉