Carnăciori de cartofi cu sos de roşii
PrinteazaCarnăciori de cartofi cu sos de roşii
- 500 g cartofi
- 2 linguri făină
- sare
- cimbru
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
- 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate
- 100 g brânză tofu
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se adaugă făina astfel ca aluatul să fie ceva mai tare şi se condimentează cu sare şi cimbru.
Se fac cu mâna, dată prin făină, nişte cârnăciori de 6-7 cm şi se fierb în apă cu sare. între timp, se prepară sosul de roşii: se înăbuşă ceapa tocată foarte fin cu uleiul şi apa. După ce s-a înăbuşit bine, se pune sucul de roşii, se potriveşte de sare şi se mai dă în câteva clocote.
Cârnăciorii se scurg de zeamă, se pun pe farfurie, iar deasupra se toarnă sosul şi se presară brânză rasă. Se servesc calzi. Se ornează cu pătrunjel verde tocat fin.
Poftă bună!