Carnaciori in aluat cu seminte din: aluat, carnaciori subtiri, ou, seminte de susan alb si negru. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 300 g cârnăciori subţiri un ou pentru uns seminţe de susan alb şi negru Mod de preparare: Aluatul se întinde uşor pe masa presărată cu puţină făină. Se taie în pătrate. Pe fiecare pătrat […]
Carnaciori din cartofi in crusta crocanta cu sunca uscata
PrinteazaCarnaciori din cartofi in crusta crocanta cu sunca uscata din: cartofi, făină, griş, oua, sare, şuncă uscată, piper, ulei, pesmet.
Ingrediente:
- 700 g cartofi fierţi în coajă şi decojiţi
- 180-190 g făină
- 70 g griş
- 2 ouă
- sare
- 200 g şuncă uscată şi afumată tăiată cubuleţe
- piper
- ulei pentru prăjit
- 120 g pesmet
Mod de preparare:
Se pasea-ză sau se rad cartofii; se amestecă împreună cu făina, grişul, ouăle bătute şi sarea.
Se înglobează cubuleţele de şuncă şi piperul; se modelează această compoziţie sub formă de rulou sau “cârnăcior”.
Se formează apoi 8 rulouri de cârnăciori şi se răsucesc în spirală; se înfig în ţepuşe de lemn şi se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc de jur-împrejur în ulei încins până devin rumeni-aurii. Se servesc cu varză dulce sau murată.
Carnaciori din cartofi in crusta crocanta cu sunca uscata
Pofta buna!
poate iti place si:
Carnaciori vegetali din naut
Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei […]
Pofta buna!