Carnaciori in foitaj (Butiffara en hojaldre)

Printeaza

Carnaciori in foitaj (Butiffara en hojaldre) din: faina, untura de porc, sare, apa minerala, unt, carnati de porc.

 

Ingrediente:retete

pentru aluatul de foitaj:

  • 500 g faina
  • 40 g untura de porc
  • 8 g sare
  • 300 ml apa minerala
  • 450 g unt

pentru umplutura:

  • 8 bucati butiffara (specialitate spaniola de carnati de porc)

 

Mod de preparare:

Se amesteca mai intai faina si sarea cu untura, adaugandu-se treptat apa minerala.

Cand compozitia devine omogena, se lasa aluatul sa se odihneasca, la rece, timp de 15 minutee, dupa care se scoate si se intinde din el o foaie, pe care se pune un sfert din cantitatea de unt.

Se impatureste aluatul, apoi se framanta pana se incorporeaza tot untul.

Se lasa iar sa se odihneasca, la rece, si din nou se intinde o foaie care se unge cu o patrime din cantitatea de unt moale, continuandu-se procedeul ca mai inainte.

Se repeta operatiunile pana cand se incorporeaza tot untul.

Se lasa apoi la rece ce putin o jumatate de ora, inainte de a se intinde foile de aluat, care se taie indreptunghiuri, pe care se aseaza bucatile de carnati si se ruleaza.

Se unge cu unt o tava mare, se aseaza rulourile de foitaj cu carnati, se ung cu putin apa minerala si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste foitajul.

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Carnaciori in foitaj cu miere

Carnaciori in foitaj cu zacusca

Taie o foaie de aluat de foitaj în 12 pătrate. Unge pe fiecare cu 1 lingura zacuscă şi pune în mijloc câte 1 cărnăcior proaspăt, aşezat în diagonală. Unge marginile cu ou bătut şi presară 2 linguriţe de mac. Dă la cuptor la semnul 7/220°C 8-10 min. Carnaciori in foitaj Pofta buna!

Carnaciori in foitaj cu miere

Carnaciori in foitaj

O reteta simpla si delicioasa de carnaciori in foitaj din: aluat foitaj, carnati picanti, ou si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat foitaj pentru umplutura: 500 g carnati picanti 1 ou 100 g cascaval ras   Mod de preparare: Intinzi bucata de foitaj putin cu sucitorul, dupa care tai fasii late de 5 cm. Diecare fasie […]

Carnaciori cu mustar in aluat

Carnaciori subtiri in aluat

Carnaciori subtiri in aluat din: aluat, carnaciori subtiri, ou, seminte de susan alb si negru. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 300 g cârnăciori subţiri un ou pentru uns seminţe de susan alb şi negru   Mod de preparare: Aluatul se întinde uşor pe masa presărată cu puţină făină. Se taie în pătrate. Pe fiecare pătrat […]

 

Carnaciori in foitaj cu miere

Carnaciori in foitaj cu miere

Carnaciori in foitaj cu miere din: mustar, miere, carnaciori, ou, seminte de susan. Ingrediente: 3 linguri muştar cu boabe întregi 1 lingură miere 40 cărnăciori mici sau 450 g cârnăciori de porc 400 g aluat de foitaj – de cumpărat 1 ou, bătut 1-2 linguri seminţe de susan Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.