Carnaciori cu sos iute
PrinteazaO reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon, ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet, frunze de dafin, otet, sare si piper.
- 5 carnati de casa afumati
- 10 felii bacon taiate subtire
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 1 ceapa potrivita1 morcov potrivit
- 50 ml ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 pahar vin rosu
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita otet
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai bucăţile de câmat în două. Trebuie să ai 10 bucăţi de 10 cm. înfăşori fieca¬re bucată de cârnat în câte o felie de bacon şi prinzi cu o scobitoare. Prăjeşti rulourile în ulei bine încins, la foc iute, şi le scoţi pe prosoape absorbante.
Pentru sos, dai pe răzătoarea mică ceapa şi morcovul spălate şi curăţate, după care le căleşti în uleiul în¬cins câteva minute împreună cu ardeiul tocat mărunt. Stingi cu pasta de tomate dizolvată cu o cană de apă şi laşi să fiarbă 15 minute.
Treci totul prin sită (sau prin blender) şi piureul obţinut îl pui într-o crăticioară, la foc mic. Adaugi vinul, muştarul, frunzele de dafin şi oţetul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai fierbi 10 minute. Serveşti cârnăciorii cu sosul picant.
Carnaciori cu sos iute
Pofta buna!