Carnat prajit cu sos de mustar si salata
PrinteazaCarnat prajit cu sos de mustar si salata din: carnat, ulei, cidru, mustar cu boabe, miere, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, seminte.
Ingrediente:
- 1 carnat subtire si lung, infasurat in forma de roata
- ulei
- 250ml de cidru
- 2 linguri de mustar cu boabe
- 2 linguri de miere
Ingrediente pentru salata:
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingura de miere
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 telina mica, curatata de coaja
- 2 morcovi, curatati de coaja
- 2 sfecle rosii crude, curatate de coaja
- 1 mar
- 100 gr mix de seminte prajite
Mod de preparare:
Incinge putin ulei intr-o tigaie mare. Pune carnatul in ea si prajeste-l la foc mediu 8-10 minute, pana cand se rumeneste frumos pe dedesubt. Intoarce-l pe partea cealalta si prajeste-l alte 8-10 minute.
Amesteca cidrul, mustarul si mierea pentru a obtine un sos fin, toarna-l peste carnat si da focul mai mare.
Lasa aproximativ 10-15 minute sa scada pana cand devine o glazura lipicioasa.
Pentru a face salata, combina zeama si coaja rasa de lamaie, mierea si uleiul de masline intr-un bol mare, impreuna cu sare si piper.
Rade telina, morcovii, sfecla rosie si marul, adauga semintele si amesteca totul cu dressingul.
Taie roata de carnat in bucati si serveste cu salata si mustar.
Carnat prajit cu sos de mustar si salata
Pofta buna!