Carnati afumati cu orez
PrinteazaCarnati afumati cu orez din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei.
- 2 cârnaţi afumaţi
- 250 g orez
- 750 ml supă de pui
- un ardei gras roşu
- 2 fire ceapă verde
- o ceapă uscată albă
- 2 căţei usturoi
- 2 frunze dafin
- 2 linguri ulei
- o linguriţă cimbru uscat
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie rondele cârnaţii şi se rumenesc în ulei. Se scot şi se adaugă ardeiul, ceapa uscată, ceapa verde şi usturoiul tocate mărunt, cimbrul şi foile de dafin.
Se lasă 2 minute, se adaugă şi orezul, se lasă 5 minute, se pun boiaua, sarea şi piperul, după gust, apoi se toarnă supa. Se adaugă şi cârnaţii şi, când a scăzut apa, este gata.
Pofta buna!