Carnati afumati
PrinteazaCarnati afumati din: carne, usturoi, sare, piper, cimbru, boia, nucsoara, ienibahar, vin, otet.
Ingrediente:
- 4 kg carne de porc mai grasă
- 2 kg carne de vită
- 500 ml supă de oase amestecată cu 3-4 căpăţâni de usturoi
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 1 lingură boia de ardei dulce
- nucşoară
- ienibahar
- 1 pahar de vin
- otet
Mod de preparare Carnati afumati:
Se dau prin maşina de tocat 4 kg carne de porc mai grasă şi 2 kg carne de vită.
Se toarnă 500 ml supă de oase amestecată cu 3-4 căpăţâni de usturoi zdrobite.
Se înglobează sare, piper, cimbru uscat, 1 lingură boia de ardei dulce, nucşoară, ienibahar şi 1 pahar de vin. Se lasă la frigider 1-2 ore.
Se pregătesc intestine subţiri de porc: se golesc, se spală, se întorc pe dos şi se clătesc în multe ape.
Se întind pe o planşetă şi se curăţă cu muchia unui cuţit până rămân incolore şi se subţiază mult.
Se suflă în ele, după care se taie în bucăţi potrivite şi se clătesc cu apă cu oţet.
Se umplu cârnaţii, fără să rămână goluri, dar nici să fie prea îndesaţi.
Se lasă să se usuce, apoi se afumă 2-3 zile, la fum rece.
Pofta buna!